„Légy jó és magányos leszel.” (Mark Twain)

Az idő nagy úr

Megjegyzések

  • xy: Tök jó, hogy jössz haza:) azért néha írogathatsz ide ám, sokakat érdekel:) pusziiiiiiiiiii (2008.06.22. 15:33) Információk II.
  • w: hy. mikor térsz haza? és írj ha lesz pár perced, hogy hogy megy sorod odakint? pusz (2008.06.02. 03:17) Információk
  • Bazsetta: Annyira irigyellek, hogy ott voltál! Olyan jó neked! :) Puszillak! (2008.05.14. 23:07) Képek - Skócia I.
  • xy: mintha ott lennék...szürke pályaudvar, szürke emberek, soha nem múló idő, néni arcán kiábrándultsá... (2008.05.14. 00:35) Visszaút...
  • baghyra: Áááá, el vagyok úszva magammal sorry. Egyszer majd írok neked, jó? :) És a szám tényleg jó. Honnan... (2008.04.14. 23:11) Zene

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

HTML

Helyzetjelentés V. - Tramvajada után

2007.10.13. 21:14 | Dzsingisz | Szólj hozzá!

Egész nap nem volt netünk, mert tegnap esett és beázott a szerverközpont... Vicces. De akkor most írok pár dolgot. Először a tegnap esti villamosos buliról. Az ötlet nagyon jó, addig nem is volt gond, amíg csak a villamoson voltunk. Ott voltak a politechnikás erasmusosok, meg a lengyelek is, tele volt a villamos, a jegyhez járt két doboz sör is, az megalapozta a hangulatot, meg persze mindenkinél volt valami műanyag üveges keverék (jellemzően vodka párosítva valamilyen gyümölcslével), vagy egy kis Zubrowka... Kétszer megálltunk kicsit levegőzni, meg a bagósokat megfüstöltetni, és két óra alatt bejártuk a fél várost. Persze a társaság nagy része valószínűleg semmit nem tud arról, hogy merre voltunk. Volt aki megállás után úgy esett le a villamosról... A bajok egyébként is akkor kezdődtek, amikor vége lett a villamosozásnak és elmentünk a Terytoriumba, ami egyébként az alagsori részét tekintve tényleg disco, és ott már elromlott az egész. Húsz perc után (ahogy az ottani ingyensörüket megitták az emberkék) a szervezők közül volt, aki azt mondta, hogy akkor ő most elmegy máshova. Lassan mindenki így tett, kb. egy órával később az olaszokkal, meg pár némettel mi is, de a másik hely sem volt sokkal jobb. Az is egy fent lehet ücsörögni és az alagsorban van egy tánctér típusú hely volt. Bár addigra már kicsit fáradt is voltam, táncolni én nem nagyon tudok és nem is nagyon szoktam, lehet, hogy ez volt a baj, de legalább a zene jó volt (rock volt). 3 órakor viszont, mikor már majdnem elaludtam, mondtam, hogy én eljövök, erre a többiek is jöttek velem, fél négyre értünk kb. vissza.
Egyébként ha nem is sokkal de Lengyelország tényleg drágább. A napi egy főtt kaját igyekszem betartani, mert azt azért általában 10 zlotyból meg lehet úszni, ha az olcsóbb helyekre megyek. A többi étkezésnél reggelire (ha eszek) van toast kenyerem, meg olyan lekvárom, ami műanyag üvegben van és csak ki kell nyomni (nagyon modern :)), mindig azt eszem. Vacsora (megint csak, ha megtörténik) néha valakikkel a kollégiumban, tegnap például a törökökkel. Ilyenkor megúszom azzal, hogy viszek pár sört, ha elmegyünk valahova, ez jellemzően a spanyolok egy részével szokott megtörténni, az szokott több lenni, mert a Sphinxben, ahova szoktunk menni 18 zloty alatt nem nagyon van semmi. De oda igyekszem maximum hetente egyszer elkeveredni. Nem lehet nagy lábon élni. Főleg, mert ha már pötyögöm kicsit a lengyelt, akkor szeretnék majd erre-arra saját szakállra is kirándulni. Gdansk, az orosz határ környéke érdekel, meg még pár hely.
Pár kép is érkezik tegnapról.
Kedves barátommal és félhonfitársammal Julijoval szerettünk volna egy közös fotót, de az Erasmus iroda lányai (Márta és Magda) ezt némi csiklandozással és egyéb alattomos dologal megzavarták... Szerintem szörnyű lett, de itt mindenkinek tetszik, így meghagytam.
A következő képen nem szerepelek (amúgy is túl sokat vagyok itt kitéve... ). Ilyen volt a Tramvajada belülről.
A következő még tegnapelőtt este készült, utcai harc spanyol módra...
Legyetek jók, ha tudtok!

A bejegyzés trackback címe:

https://dzsingisz-poznan.blog.hu/api/trackback/id/tr87195463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása