„Légy jó és magányos leszel.” (Mark Twain)

Az idő nagy úr

Megjegyzések

  • xy: Tök jó, hogy jössz haza:) azért néha írogathatsz ide ám, sokakat érdekel:) pusziiiiiiiiiii (2008.06.22. 15:33) Információk II.
  • w: hy. mikor térsz haza? és írj ha lesz pár perced, hogy hogy megy sorod odakint? pusz (2008.06.02. 03:17) Információk
  • Bazsetta: Annyira irigyellek, hogy ott voltál! Olyan jó neked! :) Puszillak! (2008.05.14. 23:07) Képek - Skócia I.
  • xy: mintha ott lennék...szürke pályaudvar, szürke emberek, soha nem múló idő, néni arcán kiábrándultsá... (2008.05.14. 00:35) Visszaút...
  • baghyra: Áááá, el vagyok úszva magammal sorry. Egyszer majd írok neked, jó? :) És a szám tényleg jó. Honnan... (2008.04.14. 23:11) Zene

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

HTML

Helyzetjelentés VI. - Czytelnia

2007.10.17. 22:08 | Dzsingisz | 1 komment

Nem tudom, hogy egyáltalán olvasgatja-é valaki ezt az akármit, de aki igen, attól elnézést, hogy pár napig megint távol voltam. Kicsit akadozik az internetkapcsolat. A jövőben a hétfőket és keddeket valószínüleg (bár ez nem biztos, itt semmi sem az) amúgy is ki fogom hagyni bejelentkezés terén, mert egész nap az egyetemen vagyok, estére pedig csöppet hulla leszek.

A kedd különösen vicces: kilencig lengyel nyelvóra. De a kedd esti erasmus bulik állandóak a Czytenia nevű helyen. Tehát tegnap is csak elugrottunk óra után az amigokkal egy pizzara aztán lecuccoltunk a kollégiumban és mentünk tovább.

A buli viszont határozottan pocsék volt... Dugig volt a hely, meleg volt, semmi levegő... No meg volt pár lengyel, akik csak balhét akartak. Már olyan éjfél körül öszeverekedtek páran, az egyik török srác vett kezelésbe egy ilyen helybélit, aztán három körül majdnem én is. Elkezdték ketten piszkálni az egyik lengyel lányt, aki velünk volt, és sokkal többet ivott a kelleténél. 10 percet jól bírtam, de aztán mikor a lány sokadszorra próbálta meg lerázni őket, akkor aztán bennem is megfordult kicsit a kisborjú, és először finoman udvariasan (és angolul) közöltem velük, hogy szeretném, ha ezt befejeznék. Mire az egyik visszakérdezett angolul, hogy "nem beszélsz lengyelül" és elkezdett szövegelni lengyelül, a haverja meg kontrázott... Na ekkor küldtem el őket szép sorjában angolul, olaszul, spanyolul, magyarul (ez kicsit hosszabb lett...) és horvátul melegebb éghajlatra, közölve velük, hogy nemsokára lengyelül is társaloghatunk. Addigra már "nemzetközi csapatom" lett, török barátaim rögtön jöttek, amikor látták, hogy készül valami, meg persze spanyol félhonfitársaim is, sőt pár lengyel cimbora is, így jobbnak látták távozni... Utálom az ilyet! 

Az itteni óráim kreditértékeit még mindig vadászom, pedig már lassan két hete tart a  félév, szóval a jövőben komolyan el fogok gondolkozni azon, hogy szidjam-e az otthoni bürokráciát és mindannyiunk közkedvelt tóját (Tanulmányi osztály - TO)... De holnapra talán meglesz minden. Csak persze az az illetékes nem lesz bent (mert ő csak szerdáig érhető el), akivel az óráim felvésése után, a listát (amit haza kell faxolnom) alá kell iratni. Az itteni bürökrácia és szervezés esetlegessége, és kaotikussága utolérhetetlen. A kedvenecem az erasmus iroda, ahol a lányok nagyon kedvesek és aranyosak, csak éppen elintézni nem tudsz semmit velük, mert ha kérdeznél valamit rögtön továbbirányítanak valahova... De akkor ők, minek vannak? Elég lenne egy lista az ajtón a többi hely elérhetőségével.

Egy képet is rakok. Két olasz barátom (bal szélen: Filippo, középen Paolo) és valami hülye pecás...

Minden jót! Legyetek jók, ha tudtok!

A bejegyzés trackback címe:

https://dzsingisz-poznan.blog.hu/api/trackback/id/tr16199694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikey 2007.10.21. 16:19:24

Agresszív peccáscsávvó!! Lelkesen olvasgatjuk a bejegyzéseidet. Túl sokat azért ne nyomkodd a klaviatúrát, mert mink hülye bőccsészek vagyunk, osztán nem szeressünk óvasni annyira hűdenagyon :-) Inkább képeket tolj fel, muhaha :-D
Pécsen minden csendes, épp szünet van, ezért hazahúzott mindenki a vérbe. A város lassan átalakul egyetlen összefüggő gödörré, annyi a felbontás, de még nem aggódunk.
Légy jó Te, mi nem tudunk :-D
süti beállítások módosítása